Camping blog

Beleef het op de camping

Het tragische gebeuren tijdens de ceremonie

Het blijft raar en toch een beetje kil, we hebben het hier over een begrafenis. Het voelt altijd wel anders als iemand is overleden en al helemaal als het een persoon is bij wie je dichtbij stond. Wij zien namelijk ook dat de dresscode van een begrafenis ook belangrijk is. Je moet namelijk vaak helemaal in het zwart gekleed komen. Het is namelijk zo dat gekleed in zwart laat zien dat jij eigenlijk in rouw bent. Als jij dit niet doet wordt het dus wel een beetje vervelend. Je moet dus een zwart pak dragen met een hoed zwart. Laatst was de hoed zwart van iemands hoofd gevallen en zo mee gezakt met de kist.

De hoeden zijn niet meer voor ons

Het is dus wel een beetje lastig dat de hoed zwart zo eenvoudig van iemands hoofd kan vallen. De moeder van de overledene vond het heel erg en nam het de kwalijk. Het gaf ook een soort van naar gevoel. Je moet begrijpen dat sommige mensen dus ook zwaar bijgelovig zijn. Als de hoed zwart van iemands hoofd valt en precies op de kist valt wordt het voor ons toch wel lastig. Na dit soort dagen wordt het voor ons steeds interessanter om te kijken naar de hoed zwart en of deze nog van deze tijd is.

De moeder gaf een speech na de ceremonie

De moeder was niet blij met het vallen van de hoed zwart en gaf dit aan in haar speech. De mensen zijn dus echt tevreden en hopen ook niet meer dit soort dingen mee te maken. Je kon niemand mooie dingen over haar laten vertellen. Wij weten dus ook dat er mensen zijn die met meer jongens een goed gevoel hebben. De hoed zwart wordt verbeterd en lijkt ook steeds meer op een soort van reliek. Veel mensen willen de hoed niet meer, maar er zijn genoeg die vinden dat de hoed zwart nog steeds moet worden gedragen.