Camping blog

Beleef het op de camping

Ook last van Morton Neuroom?

Enkele jaren geleden kreeg ik pijn aan de bal van mijn linkervoet. Heel vervelend, want stappen zonder het belasten van de bal van je voet is bijna onmogelijk. In het begin was er maar een lichte pijn, maar deze bleef verergeren. Het voelde alsof er constant een knikker in mijn schoen zat. Heel vervelend om hier constant mee rond te lopen, dus ik besloot een arts te raadplegen. De diagnose was morton neuroom, een pijn die veroorzaakt wordt door goedaardige gezwellen in het zenuwweefsel tussen de middenvoetsbeentjes.
Logo_footlogics-web

Hoe raak je er van af?

Om te pijn te bestrijden kreeg ik eerst injecties met corticosteroïden, maar het waren vooral speciale inlegzooltjes die me dagelijks steun gaven. De inlegzooltjes ondersteunen mijn voeten om te vermijden dat ze te veel naar binnen doorzakken (gekend als overpronatie). De inlegzooltjes die je kan bestellen bij footlogics.nl zijn een betaalbare oplossing die ook andere voetklachten voorkomen. Sinds ik deze draag is ook mijn lichaamshouding verbeterd, wat ook zorgt voor onder andere het vermijden van rugklachten. Voorkomen blijft uiteraard beter dan genezen, dus voor mij blijven deze inlegzooltjes een ideale oplossing. Alleen maar voordelen dus… probeer het ook!